Magnesium Bio Mag. Plus, 90 kap

159.00 kr

PRODUKTINFORMATION
180 kapslar. Varje kapsel ger 110 mg magnesium, 10 mg kalium och 6 mg vitamin B6.

Ingredienser:
Magnesium (trimagnesium-citrat). Fyllnadsmedel (mikrokristallinisk cellulosa). Vitamin B6 (pyridoxin HCL). Kalium (kaliumklorid). Smörjmedel (magnesiumstearat). Kapsel: Gelatin.

Dosering:
3 kapslar per dag eller enligt rekommendation. Dosering bör uppdelas i tre intag: morgon, eftermiddag och kväll.

Artikelnr: 213 Kategorier: , , ,

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Magnesium Bio Mag. Plus, 90 kap”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Beskrivning

Denna magnesium består av trimagnesiumcitrat. Fördelen med det är att den är snällare mot slemhinnorna än andra former av magnesium, det innebär att det är lättare att ta upp. Dessutom innehåller kapslarna vitamin B6 som behövs för optimalt upptag av magnesium.

Brist på magnesium kan visa sig som bland annat: Muskelkramper, speciellt i vaderna. Hjärtklappning, speciellt på natten, gallstensanfall, nedstämdhet.

Det finns kostanalyser som visar att vi får i oss mindre magnesium via kosten än vi behöver. Magnesium är det ämne som är näst vanligast förekommande i våra celler. Det bidrar till att reglera en rad biokemiska processer i kroppen. Alla biokemiska reaktioner styrs av enzymer och de flesta enzymer arbetar tillsammans med metaller. Magnesium ingår i fler än 300 olika enzymer i kroppen. Magnesium är avgörande för ATPas, det enzym som gör att cellerna kan skapa energi, ATP. Det är väsentligt för till exempel muskelarbete och transport av näringsämnen och andra substanser genom cellmembranen. ATP används också till att bilda nya celler och ny vävnad. Hjärtat har ett extremt högt magnesiuminnehåll, cirka 18 gånger mer än i annan muskelvävnad. Magnesium bidrar till att upprätthålla den elektriska spänningen över cellmembranen i nerv- och muskelceller som är avgörande för nervcellernas funktion. Utan magnesium skulle såväl hjärtat som musklerna och nerverna förlora sin kraft.

Riskfaktorer för magnesiumbrist är ensidig kost, sockersjuka, njursjukdom, kronisk diarré, bantningskurer, åldrande, graviditet, för hög ämnesomsättning, hög alkoholkonsumtion, hög sockerkonsumtion, vissa typer av läkemedel och matsmältningsproblem, även om man idrottar mycket kan man få magnesiumbrist.